Ik heb bij Petra de diepere betekenis gevonden

 

het gevoel naar je eigen ik,, en de weg om van daaruit te bouwen naar je naaste. Haar openheid, eerlijkheid, het respect en begrip spraken mij aan,maar vooral jezelf kunnen en mogen zijn,vanuit de groep naar de ander, het mogen luisteren en gehoord worden, een ongedwongen sfeer van gelijk gestemde mensen,de samenhorigheid die aanwezig was, het samen delen van emotie's, daarbij vanuit het innerlijke tastbaar door de groep gesteund. Ik ben hierdoor mezelf beter gaan leren kennen, en toch wel een beetje geschrokken van wat ik zoal in mezelf tegen kwam. Ik ben vanuit de basis die gelegd was hieraan gaan werken wat veel energie heeft gekost, maar vele malen sterker,en positief is terug gekomen en tot op heden nog steeds aanwezig is.De mindere dagen hebben niet meer de kracht en sterkte om mij ,,te laten afglijden,, laat het gecontroleerd op mij afkomen om het te ondergaan, te verwerken en af te sluiten,waardoor ik het ontkracht, en de werking als van een magneet ontneem, mijn innerlijke ik beheerst de situatie.
Niet zoals daarvoor, het wegstoppen, uit angst voor de pijn, de strijd en waarheid ontlopend.
OoOok dit kost soms heel veel energie, maar heb het vertrouwen in mezelf dat ik ook hier weer sterker uitkomt, en daardoor groei, en mezelf  hierdoor in de gelegenheid  stel om  ,,completer te worden. Petra  is een maatje die er mede toe heeft bijgedragen dat ik mezelf beter heb leren kennen, en daardoor mijn omgeving probeer te accepteren zoals die is.
Hierdoor heeft mijn wereld als solist toch ook meer ,,eigen,,waarde gekregen. 
Mijn gevoel niet meer afsluiten voor anderen, maar spontaan laat stromen ,,zoals de rivieren zich naar de oceaan begeven,,


Jan, Tilburg

 

Naar anderen over Kisan en Petra Swinkels-Otten

 

Naar Ki San home