Petra Swinkels-Otten

 

Wat is geluk? Een levenslange zoektocht naar ver weg of juist naar dichtbij? Is geluk voor mij hetzelfde als voor jou?  Voor mij is geluk het leven van je passie. Mijn hele leven ben ik op zoek naar geluk en naar mijn passie en ik ontdekte dat die zoektocht mijn passie is.                                                                     

 

Wat maakt gelukkig? Wat geeft je het gevoel dat je volledig LEEFT? Wat houd je tegen geluk te voelen ook al lijken alle voorwaarden aanwezig? Hoe komt het dat sommige mensen ondanks slechte omstandigheden toch heel gelukkig zijn? Waarom worden we ziek? Wat zijn de diepere oorzaken daarvan? Zijn er diepere oorzaken of is alles willekeurig? Wat is toeval?
Wat is maakbaar? Is geluk maakbaar?ik
Vanuit mijn zoektocht, mijn leerweg en ontdekkingen en vanuit mijn leraar zijn is Kisan ontstaan. Ki = levensenergie en San komt uit sane=gezondheid. Alles is energie en in het managen daarvan ontstaat gezondheid. Zo niet (meer) van lichaam dan toch wel van geest. 


Als kind en tiener was ik veel ziek. Veel daarvan kreeg de diagnose “ spanning”. De eerste 30 jaar van mijn leven waren een zoektocht naar ontspanning. Alle technieken die er waren wilde ik leren. Vanaf ongeveer mijn 20ste kwam daar de zoektocht naar oorzaken van spanning bij en werd de verkenning uitgebreid naar het onbewuste. De patronen die je eigen maakt in je jeugd om te overleven. Dat vond ik zo interessant dat ik die zoektocht heel algemeen maakte en alle vormen van therapieën wilde leren. Iedere nieuwe vorm die bekend werd was weer een uitdaging om toe te passen en te kijken wat het effect was op mij en op anderen. Ik volgde opleidingen en cursussen. Zocht in de psychologie en de filosofie. Dook onder in esoterie en spiritualiteit en vond heel veel bij managmenttrainingen. Zocht bij oude oosterse culturen en in de nieuwe wereld, in de vorm van Amerikaanse trainingen en succes therapieën.


Toen werd ik in de zwangerschap en na de geboorte van mijn dochter Fiona ernstig gehandicapt. Over, alles was weg. Alleen een bed en een plafond. 12 jaar lang. En dan nog geloven in alle mooie levens theorieën! Dan kun je geen sprookjes meer leven, dan kun je niets meer verbergen dan is alles rauw en hard en scherp en alleen. Dan is er rouw en afgrijzen en diepe teleurstelling. Na de schok die jaren duurde begon mijn zoektocht opnieuw, alleen vanuit een heel ander perspectief.

Ik heb veel gevonden, veel geïntegreerd in mij, ik heb veel geleerd, veel vergeten, veel ervaren en veel los gelaten. Mijn conclusie is dat het leven zo simpel is dat wij het niet kunnen bevatten.1000 woorden over een ervaring vinden we belangrijker dan de flits van intensiteit die de ervaring is. Waar het op aankomt is een ding: zijn wie je bent! En zijn in het nu. Voelen, ervaren, herkennen, erkennen, respect en van daaruit leven. Ik geloof in alle oprechtheid dat ik een manier gevonden heb, een therapievorm, die bijna iedereen kan brengen waar hij thuis hoort: bij zichzelf. En dat je van daaruit je eigen plaats in het leven kunt creëren. Ik noem het psycho-energetische therapie of coaching omdat deze vorm uitgaat van de energie van het lichaam en de geest en van de verbinding tussen die twee. Ik werk dan ook met beiden.

Naar Psycho-energetische coaching


Ik heb een levensgebed wat ik al dikwijls deelde:

 

God geef mij de innerlijke rust om te aanvaarden
wat ik niet veranderen kan.                                                                  
Geef mij de moed te veranderen wat ik veranderen kan
En geef mij de wijsheid om het onderscheid te maken.


Geluk is een werkwoord

 

Wil je vrijblijvend kennismaken?

 

Naar sessiemogelijkheden.

 

Naar Ki San homepage.